-40% Obniżka cen! Pojedynek z ptakami. Warsztat i przygody fotografów przyrody

Pojedynek z ptakami. Warsztat i przygody fotografów przyrody (wysyłka po 30 marca 2021)

• Ilość stron: 192  plus kolorowa wkładka (16str.)
  • Format: 145x210 mm
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 978-83-64505-97-3

Tomek Kłosowski – jak mówią o nim – człowiek-legenda, mistrz opowieści, niedościgły wzór dla rzeszy ludzi fotografujących przyrodę, pisze o ptakach i ich zwyczajach. Opowiada o tym jak wyglądają wyprawy, żeby z bliska móc obserwować życie i zachowania ptaków. Książek o ptakach mamy mnóstwo, ale książkę w której poza wiedzą o ptakach, mamy przygody fotografików, ich warsztat fotografowania, gdzie i jak zbudować czatownię i kalendarz kiedy je obserwować – tylko jedną.

Andrzej Kruszewicz mówi:

Najpierw poznałem Tomka, a było to… przed 40 laty. Aż trudno w to uwierzyć. Potem, już nad Biebrzą, mogłem się przyglądać współpracy dwóch, a bywało, że nawet trzech braci Kłosowskich. Tomek jest niezrównanym mistrzem kwiecistej polskiej mowy, poprawiał moje felietony w  „Świecie Młodych”, zdradzał tajniki fotografii przyrodniczej i  zaraził pasją do Biebrzy. Wiele dni wspólnych wypraw, a zwłaszcza gawędy przy ognisku, sprawiły, że zauroczył mnie swoją miłością do biebrzańskiej przyrody. To prawdziwy jej orędownik, oddany całym sobą, utrwalający jej piękno i tajemnice. W  duecie z  Grzegorzem są niezrównani. Cieszę się jak dziecko z każdej ich nowej książki.

Andrzej G. Kruszewicz